Vragen? +31 (0)35 621 60 42

Voorkom decubitus met een anti-doorlig hoeslaken

Voorkom decubitus met een anti-doorlig hoeslaken

Een groot probleem in de zorg is doorliggen of decubitus. Volgens onderzoek heeft één op de drie verpleeghuispatiënten last van doorligwonden, gelukkig kan je op allerlei manieren decubitus voorkomen. Als hulpmiddel tegen decubitus heeft Hexemans Textiel het DecuPrevent® hoeslaken. In dit artikel 4 voordelen van dit bijzondere product. 

1. Ultra zacht

DecuPrevent is een gepatenteerd materiaal dat een combinatie is van een weefsel en een breisel. Aan de bovenkant van het hoeslaken is gebruik gemaakt van een weefsel met een extreem hoge garendichtheid en een zeer fijn garennummer, waardoor het hoeslaken bijzonder zacht aanvoelt aan de huid, en niet schuurt. Vooral bij pijngevoelige mensen met bijvoorbeeld reuma of osteoporose is dit een groot voordeel.

2. Minder plooien

Door de combinatie van een weefsel en een breisel blijft het hoeslaken goed op zijn plek liggen. Aan de onderkant van het hoeslaken is gebruik gemaakt van een breisel, waardoor het hoeslaken strak op het bed blijft liggen. Door het fijne weefsel is het hoeslaken heel fijn en ontstaan er vrijwel geen plooien. Minder plooien betekent minder drukpunten waardoor decubitus kan ontstaan.

3. Betaalbaar

Een DecuPrevent hoeslaken is een relatief kleine investering, vergeleken met de kosten die gepaard gaan met decubitus en de behandeling daarvan. Nog belangrijker dan het financiële aspect is natuurlijk het menselijke: wanneer decubitus kan worden voorkomen bij een patiënt is de waarde daarvan niet in geld uit te drukken.

4. Langer zelf draaien

Met een DecuPrevent hoeslaken is de patiënt langer in staat om zelfstandig te draaien of gedraaid te worden. Ook dit kan besparingen opleveren die in geen verhouding staan tot de kosten van de aanschaf van DecuPrevent-hoeslakens. Doordat het materiaal bijzonder zacht is gaat het draaien soepeler en comfortabeler. Er is minder wrijving met de kwetsbare huid.

1 Comment:


 • By Benny Geraerts, Wasserij Gaverland Beveren 13 okt 2014

  Geachte heer/mevrouw,

  Wij hebben uw mail ontvangen. Het ziet er een zeer interessant product uit zoals we nu kunnen zien. Graag willen wij dan ook meer info en vooral een staal om dit zelf eens te bekijken en te voelen. Kan u ons dit bezorgen met de bijbehorende prijzen, dewelke ook belangrijk zijn. Kan dit vergezeld met de wasvoorschriften?

  Alvast bedankt

  Mvg

  Benny Geraerts
  Wasserij Gaverland
  Doornpark 17
  9120 Beveren
  0492735953

Leave a Reply
− 1 = 7

Copyright 2012 - 2014 Hezemans Textiel
Translate »