Vragen? +31 (0)35 621 60 42

Uit het archief: 100 jaar Hezolin

Uit het archief: 100 jaar Hezolin


Waar wij in 2013 het 150 jarig jubileum van Hezemans Textiel vierden, vond er 50 jaar eerder ook een grootse gebeurtenis plaats in de geschiedenis van onze firma. Hezolin (destijds heette de firma nog Hezolin in de plaats van Hezemans Textiel) bestond in 1963 namelijk 100 jaar! Onlangs hebben wij foto’s ontvangen van deze bijzondere gelegenheid en dat wouden we uiteraard met jullie delen. Op de eerste foto zie je Nic en Ad Hezemans (de twee lachende mannen in het midden), zij zijn de vierde generatie van ons familiebedrijf. De man die je ziet afgebeeld op het portret is Piet Hezemans, hij was de derde generatie in het familiebedrijf en was aan het roer tussen 1925 en 1961. De overige foto’s in deze fotoserie zijn van het diner tijdens het jubileumfeest, het personeel wat destijds in dienst was en overige familieleden.

2 Comments:


 • By Rutger Hensen 07 sep 2014

  Leuk die oude foto met rechts overgrootvader met zijn prachtige grijze haardos, als ik mij niet vergis woonde hij naast de ingang van de plaatwalserij van Brabantia in een helaas verdwenen karakter huisje met een reusachtige tamme kastanje er naast.
  In de fabriek waar wij als de familie Hensen dichtbij woonde op Eindhovenseweg 110 heb ik toen Opa eens op een licht tafel laken textiel zien controleren, wat hij tot op hoge leeftijd heeft gedaan. Voor 1972 – wij zijn toen verhuist naar Eindhoven- hoorde wij de weefgetouwen hun kenmerkende geluid maken in een bakstenen fabriek met kleine ruitjes. Het kantoor was wat moderner met grote raam partijen.
  Ik heb ooit flink op mijn sodemieter gehad van mijn vader omdat ik ruitjes zou hebben ingepingelt, niet zozeer een daad van verzet maar baldadigheid, door deze en wellicht ander zaken is het contact met de familie Hezemans behoorlijk geschaad, We waren niet zo welkom aan de andere kant van de Eindhovense weg. Ons Carolien was bevriend met Maud die in het huis woonde met de naam SPOELEKE. Jan was bevriend met Eloy. Wij zijn het contact verloren – wat niet zo raar is- maar omdat ik de advertentie in het Eindhovens Dagblad zag dat Vader Nic is overleden dacht ik aan jullie en namens onze familie wil ik jullie condoleren met dit verlies van een doorgewinterd ondernemer ergens op de foto hierboven. Het ga jullie goed en fijn om te zien dat Textiel nog leeft in Brabant.
  Sterkte namens de Familie Hensen

 • By Bob Hezemans 10 sep 2014

  Beste Rutger,

  Leuk om dit historische verhaal terug te lezen. Je berichtje heb ik ook doorgestuurd naar mijn pa, ooms en tantes.

  Afgelopen zaterdag hebben we afscheid genomen van ons pap, onze opa en lieve vriend. Hierbij willen we namens heel de familie Hezemans en het team van Hezemans Textiel bedanken voor de steun en het medeleven.

Leave a Reply
4 + 8 =

Copyright 2012 - 2014 Hezemans Textiel
Translate »