Vragen? +31 (0)35 621 60 42

‘De S-cape Plus is veel minder eng dan een evacuatiestoel’

‘De S-cape Plus is veel minder eng dan een evacuatiestoel’

De gemeente Heeze-Leende kiest als eerste gemeente in Nederland voor het evacuatiematras S-cape Plus om in geval van nood burgers te kunnen evacueren. We spraken BHV-coördinator Ilka Adriaans over veiligheid en klantvriendelijkheid. 

Waarom heeft Heeze-Leende gekozen voor de S-cape Plus?

‘Ons gemeentehuis heeft meerdere verdiepingen, en de raadszaal is op de eerste verdieping. Hier komen regelmatig burgers, bijvoorbeeld bij huwelijken of raadsvergaderingen. Bij brand moet er snel en veilig ontruimd kunnen worden, en we vinden het belangrijk dat ook oudere mensen of mensen met een beperking op een veilige manier via de trap geëvacueerd kunnen worden. De lift is immers bij brand onbruikbaar. Daarom heeft de gemeente Heeze-Leende besloten evacuatiematrassen aan te schaffen.

Waar hebben jullie op gelet bij de aanschaf?

‘We hebben vooral gelet op gebruiksgemak, maar ook de prijs van de S-cape Plus was voor ons een pluspunt. Er wordt vaak geëvacueerd met een evacuatiestoel, maar dat is eigenlijk heel eng en onhandig, vooral als je de trap af moet. We vinden het belangrijk om om onze bezoekers op een veilige en vriendelijke manier te behandelen, vandaar dat we hebben gekozen voor de S-cape Plus.’

Wat is de S-cape Plus?
De S-cape Plus is een evacuatiematras waarmee eenvoudig en snel mensen met een beperking kunnen worden geëvacueerd van een hogere verdieping. De S-cape Plus is een matras met flappen waarmee de patiënt op een betrekkelijk prettige en eenvoudige manier kan worden verplaatst. De S-cape Plus heeft lussen waarmee het matras kan worden versleept, dit kan in geval van nood al door één persoon worden gedaan.

Het textiel van de S-cape Plus is brandwerend en de sluiting is gemaakt van ijzersterk klittenband. De S-cape Plus is door Hezemans textiel zelf ontwikkeld en gepatenteerd, door onze jarenlange ervaring met matrassen en textiel zijn we op de hoogte van de beste en meest geavanceerde materialen in de textielwereld. We hebben het evacuatiematras S-Cape_Plus in het leven geroepen om evacuatieprocedures ontzettend snel en eenvoudig te maken. Uiteindelijk zal dit leiden tot een veiligere omgeving in gebouwen.

Meer weten? Kijk op de S-cape Plus productpagina.

There are no comments yet, but you can be the firstLeave a Reply
+ 9 = 14

Copyright 2012 - 2014 Hezemans Textiel
Translate »