Vragen? +31 (0)35 621 60 42

100% natuurlijk brandwerend textiel

100% natuurlijk brandwerend textiel

In zorginstellingen is het natuurlijk verboden voor patiënten om in bed te roken. Toch zullen er altijd eigenwijze types zijn die het roken niet kunnen laten. Om toch de veiligheid van uw patiënten en personeel te waarborgen is brandwerend textiel een goede investering. 

Vaak is brandwerend textiel geïmpregneerd met chemische stoffen, maar Hezemans Textiel heeft een uniek materiaal in het assortiment: NoFlame™. Deze stof is 100% natuurlijk én brandwerend. In dit artikel 5 redenen om voor NoFlame te kiezen. 

1. Voelt aan als katoen

NoFlame is een bijzonder weefsel, dat brandwerend is door de manier van weven. De stof heeft dus geen brandwerend laagje. Hierdoor heeft NoFlame alle eigenschappen van katoen: het ademt, is zacht voor de huid en voelt prettig aan. NoFlame verliest bovendien nooit zijn brandwerende eigenschappen, terwijl geïmpregneerde stoffen door het wassen hun brandwerende laag kunnen verliezen.

2. Geïmpregneerde stoffen kunnen ongezond zijn

Vaak zijn brandwerende stoffen geïmpregneerd met chemische middelen, waarvan het niet altijd even duidelijk is wat de gezondheidseffecten zijn. Vroeger werd bijvoorbeeld asbest gebruikt voor brandwerende dekens, pas later bleek dat dit materiaal ernstige longproblemen kan veroorzaken. Voor beddengoed is het belangrijk dat er geen enkele twijfel bestaat over de gezondheidseffecten, omdat je elke nacht urenlang in bed ligt, en omdat het textiel veel in contact komt met de huid.

3. Smelt niet en geeft geen giftige rook

Natuurlijk kan bijna ieder materiaal onder hoge temperaturen vlam vatten. Het voordeel van NoFlame is dat de rook die er vanaf komt niet giftig is, omdat het een natuurlijk materiaal is. Verder smelt het materiaal niet, door smeltende stof kunnen zeer ernstige brandwonden ontstaan.

4. Werkt brandvertragend door het speciale weefsel

NoFlame is een soort textiel die speciaal is ontwikkeld om brand tegen te gaan. Door de structuur van het weefsel krijgt het vuur niet de mogelijkheid om zich te ontwikkelen, doordat er geen zuurstof bij de vlam kan komen. Het weefsel is gemaakt van katoen, cellulose en acryl, helemaal natuurlijk dus, maar door de speciale weeftechniek zijn brandwerende eigenschappen toegevoegd.

5. Brandt niet

Last but not least: hoewel NoFlame niet chemisch is bewerkt, is de brandwerende werking uitstekend. In het filmpje hieronder zie je onderzoekers die een brandende sigaret op het dekbed leggen, en een gasbrander tegen het dekbed aan zetten. In beide gevallen vat het dekbed geen vlam, terwijl ‘gewoon’ beddengoed flink in brand vliegt (tests vanaf 00:58). Wil je precies weten hoe NoFlame werkt, bekijk dan eens de brochure, hierin vind je alle technische details over dit materiaal.

There are no comments yet, but you can be the firstLeave a Reply
2 − 1 =

Copyright 2012 - 2014 Hezemans Textiel
Translate »